Expositie ‘L-project’ over 40 jaar lesbo’s in Berlijn

In het Schwules Museum (homomuseum) in Berlijn is drie maanden lang voor het eerst een tentoonstelling te zien over veertig jaar politiek en cultuur van lesbische vrouwen en van de lesbobeweging in Berlijn. Een beeld van lesbo’s vanaf het begin van de jaren zeventig tot nu: niet als lineair historisch overzicht, maar onderverdeeld in bepaalde thema’s. De tentoonstelling draagt de titel ‘L-Projekt’ en is te zien tot en met 7 december.    

De organisatoren hopen met het L-Projekt discussies aan te zwengelen; het  is de eerste keer dat lesbische politiek en cultuur in Duitsland zo uitgebreid aan bod komt. Zaterdag 30 augustus vindt in Berlijn ‘Lange nacht der Museen’ plaats: dan zijn de musea tot ’s avonds laat open en zijn er live acts, ook in het Schwule Museum aan de Mehringdamm.

Lees ook:David Bowie in Berlijn
Lees ook:Vanaf 11 december: ‘David Bowie Is’ in Groninger Museum
Lees ook:Berlijn heeft al 25 jaar een homomuseum
Lees ook:Homotentoonstelling ‘Gewoon Anders’
Lees ook:Vruchtbaarheidsymbolen in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>