Benny Neyman overleden

Donderdagochtend is zanger Benny Neyman op 56-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Soesterberg. Neyman leed aan kanker in een vergevorderd stadium. Zijn levenspartner en manager Hans van Barneveld vertelde: ‘Hij is rustig in mijn armen heengegaan; hij heeft de strijd verloren.’ Benny kwam altijd op voor homorechten. Al vroeg kwam hij als bekende Nederlander voor zijn geaardheid uit. Hij trad in 2005 nog op tijdens de viering van 25 jaar Gay Krant.   

In december werd bekend dat Neyman ernstig ziek was. Het management schrapte de geplande concerttour die van januari tot mei had moeten duren. De kanker manifesteerde zich kort nadat zijn cd ‘Onverwacht’ was uitgekomen. Enkele weken geleden was er nog verwarring toen de pers hier en daar meldde dat hij zou zijn overleden. Benny werd geboren in Maastricht. Hij werd bekend met hits als ‘Ik weet niet hoe’ en ‘Een vrijgezel’. Zijn grootste hit ‘Waarom fluister ik je naam nog’ werd op Radio 2 door luisteraars in 2000 gekozen tot de populairste Nederlandse productie uit de jaren tachtig. Hj kreeg ook een Gouden Harp voor zijn werk.

In een van zijn laatste tv optredens kwam hij met een nieuwe hit waarbij hij de tekst van Joost Nuisl ‘Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben’ combineerde met de melody van een hit van Rowwen Hèze.
  

Lees ook:Goodbye Benny Neyman
Lees ook:Crematie Benny Neyman
Lees ook:Bijna helft mannen krijgt ooit kanker
Lees ook:Beroemde Britse drag queen overleden
Lees ook:Malcolm McLaren overleden

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Benny Neyman overleden

  1. Pingback: Crematie Benny Neyman | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>