Beroemde Britse drag queen overleden

Een van de beroemdste Britse drag queens, Danny La Rue, is op 31 mei na een kort ziekbed in haar huis aan de gevolgen van kanker overleden. Ze werd 81 jaar. De entertainer was het meest bekend om zijn interpretatie van vrouwelijke celebs, zoals Zsa Zsa Gabor en Marareth Tatcher. Hij woonde jarenlang samen met zijn partner en manager Jack Hanson, tot Hanson in 1974 overleed. Carrol werd in 1927 in Ierland geboren. Hij begon zijn carrière in de Royal Navy Entertainments Group, ging na de oorlog in de variété werken en veranderde zijn naam in La Rue.

Hij was de eerste female impersonator  die de hoofdrol vertolkte in een productie van ‘Hello Dolly’ (1964), die in 1982 in Birmingham in première ging. Hij kocht zijn eigen nachtclub, waar vaste klanten kwamen als Judy Garland, Shirley Bassey, Zsa Zsa Gabor en Elizabeth Taylor.

Lees ook:Bette Midler krijgt Tony Award voor hoofdrol in ‘Hello Dolly’
Lees ook:DIVERSITY VOICES – 27 juli tot en met 9 augustus
Lees ook:Debuut Dolly Bellefleur als Ruud Douma: ‘There was a boy’
Lees ook:War on Drags: Facebook weert ook Dolly Bellefleur
Lees ook:Drag Kings Risk bij Cokkie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>