Kooistra plunderde eigen bedrijf en liet partner berooid achter

IMG_20160514_140537Horecamagnaat Sjoerd Kooistra plunderde in zijn laatste levensjaren zijn eigen bedrijf ten behoeve van een geheime minnaar, die miljoenen zou hebben opgestreken. Kooistra, ’s lands grootste horecaondernemer en in betere tijden eigenaar van vrijwel de complete homohoreca langs de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat, pleegde in juni zelfmoord en liet zijn weduwnaar en enige erfgenaam Dick Loorbach berooid achter.

Zonder diens medeweten heeft Kooistra gezamenlijke privé-bezittingen in onderpand gegeven bij twee brouwerijen om zijn zakelijke schulden te kunnen aflossen. Loorbach raakte daardoor alle huizen kwijt die het tweetal samen bezat. Vorige week heeft hij de erfenis van Kooistra officieel geweigerd. Vrijdag werd uit het faillissementsverslag duidelijk dat Kooistra de afgelopen drie jaar 25 miljoen euro voor privé-gebruik uit zijn bedrijf haalde: meer dan de helft ervan zou naar de geheime minnaar zijn gegaan. De telegraaf meldde dat de man heeft toegegeven dat Kooistra hem érg goed heeft achtergelaten’. De familie van Kooistra gaat de miljoenen niet proberen terug te halen, omdat de minnaar ze rechtmatig heeft verkregen. Ondertussen ligt de ooit roemruchte homohoofdstraat van Nederland er zieltogend bij: de April, de Arc, de Soho, bar Exit en club Exit zijn allemaal dicht.

Lees ook:Speurtocht naar geheime minnaar Kooistra
Lees ook:Telegraaf onthult geheime minnaar Kooistra
Lees ook:Broer Kooistra voorspelt ineenstorting imperium
Lees ook:Heineken haalt club Exit leeg
Lees ook:Homohoreca mogelijk dupe van wanbetalingen Kooistra

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kooistra plunderde eigen bedrijf en liet partner berooid achter

  1. Kind vd Rekeing

    Huh? Aan de ene kant ‘weigert hij een erfenis’ en even later staat dat hij ‘erg goed is achtergelaten’ en ‘de familie niet de miljoenen probeert terug te halen’.

      /   Reply  / 
  2. Erik Feenstra Auteur

    Nee: zijn eigen partner/weduwnaar weigert de erfenis (lees: moet alle schulden overnemen); de geheime minnaar kreeg miljoenen van Kooistra (toen deze nog in leven was).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>