Rechter Californië verwerpt verbod op homohuwelijk

Het verbod op het homohuwelijk is discriminerend en dus in strijd met de Grondwet. Dat zegt een federale rechter in Californië, Vaugh Walker. Hij wil het verbod per direct van tafel. Twee jaar geleden werd het huwelijk in Californië opengesteld. Na vijf maanden – toen inmiddels 18.000 koppels van hetzelfde geslacht met elkaar waren getrouwd – zorgde het referendum Proposition 8 ervoor dat het huwelijk weer ‘op slot’ ging.

 

Een kleine meerderheid van de bevolking stemde voor het referendum en daarmee tegen het homohuwelijk. Sindsdien is het een komen en gaan bij rechtbanken van voor -en tegenstanders. Het huwelijk is tot nu toe opengesteld in vijf Amerikaanse staten (Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire en Vermont) en in Washington DC. Tegenstanders kondigden aan tegen de uitspraak in beroep te gaan. Hebben ze in Californië niets beters te doen? Ik dacht het wel: het land is bankroet (terwijl het  de zevende economie ter wereld is),  bosbranden, clashes tussen bevolkingsgroepen, steenrijke inwoners die amper belasting hoeven te betalen en armen waarop bezuingd wordt. Me dunkt dat ze zich in dat land beter daarover druk kunnen maken dan over a bunch of gays & lesbians die alleen maar vreedzaam met elkaar in het huwelijksbootje willen stappen.

Lees ook:Hooggerechtshof Californië verwerpt homohuwelijk
Lees ook:Rechter verbiedt referendum tegen homohuwelijk
Lees ook:Hooggerechtshof VS buigt zich over homohuwelijk
Lees ook:Hof VS verwerpt verbod op ‘homohuwelijk’
Lees ook:Verbod op homohuwelijk verliest steun

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>