Plasterk spreekt op dodenherdenking homomonument

Oud-minister van homo-emancipatie Ronald Plasterk is spreker tijdens de dodenherdenking op dinsdag 4 mei 2010 op het homomonument. De herdenking staat dit jaar in het teken van jongeren. COC Amsterdam had Plasterk gevraagd toen hij nog minister was en had een toezegging op zak. ‘Plasterk zou namens het kabinet komen spreken: een primeur voor onze dodenherdenking. Toen het kabinet viel, veranderde de situatie’, aldus Dennis Boutkan, voorzitter van het COC Amsterdam (bron: persbericht).

COC Amsterdam is vereerd dat oud minister Plasterk toch komt spreken. ‘Zijn komst als oud-minister vinden we een mooi signaal naar de homogemeenschap in Nederland en Amsterdam’, aldus COC Amsterdam. De Amsterdamse homo-organisaties geven hiermee ook erkenning voor het krachtige homo-emancipatie beleid van Plasterk. Andere sprekers zijn Kristiaan Schimmel, oprichter van UvA Pride en Dennis Boutkan. Als speciale bijdrage dit jaar zullen twee kinderen van 11 en 13 jaar oud van homoseksuele ouders hun zelf geschreven gedicht voordragen. De herdenking wordt georganiseerd met COC Amsterdam, Stichting Homomonument, Stichting Homoseksualiteit & Krijgsmacht, homonetwerk van de politie Roze In Blauw en MVS Gaystation.

Programma:
19.00- Verzamelen bij COC Amsterdam, Rozenstraat 14
19.30- Vertrek naar het Homomonument op de Westermarkt
19.55- Verwelkoming bij het monument. Om klokslag 20.00 uur 2 minuten stilte
20.03- Toespraken: dhr. Plasterk, dhr. Schimmel, voordracht kinderen, dhr. Boutkan
Rond 20.15 uur worden de aanwezige organisaties en belangstellenden uitgenodigd bloemen en kransen  te leggen. Na de herdenking is er bij COC Amsterdam gelegenheid om na te praten.
Openingstijden kantoor
maandag t/m vrijdag van 9 tot 17 uur www.cocamsterdam.nl

Lees ook:Minister bij Dodenherdenking Homomonument
Lees ook:COC betreurt vertrek Plasterk
Lees ook:Dodenherdenking Homomonument 4 mei
Lees ook:Minister Bussemaker op 4 mei bij Homomonument Den Haag
Lees ook:Balkenende en Rouvoet niet naar Gay Parade op boot Plasterk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>