Minister Bussemaker op 4 mei bij Homomonument Den Haag

Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal op 4 mei de dodenherdenking bijwonen bij het Internationaal Homomonument bij Madurodam. De minister, die verantwoordelijk is voor het emancipatiebeleid, doet dit ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het monument. Sinds de onthulling is jaarlijks op 4 mei een plechtigheid bij het monument ter gelegenheid van Nationale Dodenherdenking en de strijd voor gelijke rechten van de LHBT’s over de hele wereld. De bijeenkomsten worden georganiseerd door COC Haaglanden en de stichting Homomonument Den Haag Internationaal (bron: persbericht).

 

De minister legt een krans namens de regering, gevolgd door vertegenwoordigers van lokale en regionale organisaties als de gemeente Den Haag, COC Haaglanden, Politie en Brandweer Den Haag en Stichting De Kringen. De plechtigheid start om 19.30 uur. Iedereen is welkom om deze herdenking bij te wonen. Het verzoek is om tien minuten eerder aanwezig te zijn. In het kader van de Nationale Dodenherdenking legt COC Haaglanden, als regionale organisatie, ook een krans bij de plechtigheid in Naaldwijk, gemeente Westland, en in Wassenaar. COC Haaglanden werkt voor de LHBT-doelgroep in de negen gemeenten van het Stadsgewest Haaglanden (Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer).

Lees ook:COC bij dodenherdenkingen in Haaglanden
Lees ook:Donderdag 4 mei: LHBTI-aandeel bij dodenherdenkingen 2017
Lees ook:Dodenherdenking 2012
Lees ook:Dodenherdenking LHBT’s 2015
Lees ook:Roze deelname aan Dodenherdenking 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>