Transgender Gedenkdag 2009

Op zaterdag 21 november 2009 organiseert Transgender Netwerk Nederland (TNN) voor de vijfde keer de Transgender Gedenkdag: om 19.30 uur op het Domplein in Utrecht. Sinds 1998  is 20 november  wereldwijd Transgender Day of Remenbrance: dan worden over de hele wereld transgenders herdacht die vermoord of aangevallen zijn. Pesten, intimidatie, mishandeling, discriminatie en  soms zelfs moord zijn voor veel transgenders en gendervariante mensen nog altijd een trieste realiteit. 

Een aantal sprekers zullen op het Domplein geweld tegen transgenders belichten, waaronder TNN bestuurslid Monica en Sophie Schers (student ontwikkelingsstudies en vrijwilliger bij Transvisie). Voorafgaand aan de bijeenkomst is er vanaf 15.00 uur in het ACU aan de Voorstraat 71 in Utrecht ontvangst met koffie. Tussen 16.00 en 17.00 uur is er live videocontact met transgender activisten in Turkije, Servië en Peru. Rond 18.30 uur vertrekken de deelnemers met fakkels en ballonnen naar het Domplein. Na de herdenking, rond 20.45 uur, is er gelegenheid met elkaar na te praten in Bar Chueca, Oude Gracht 47 in Utrecht. Op de Stadhuisbrug staat de hele middag een infostand van TNN (bron: persbericht).

Lees ook:Transgender Gedenkdag 2011
Lees ook:Internationale Transgender Gedenkdag in Den Haag
Lees ook:Transgender Gedenkdag 2014
Lees ook:Vrijdag 31 maart: International Transgender Day of Visibility
Lees ook:Transgender Gedenkdag 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>