Harvey Milk opgenomen in Californische Hall of Fame

De gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, heeft homo-icoon Harvey Milk samen met 12 anderen uitgekozen om te worden opgenomen in de Californische Hall of Fame. Milk geldt nationaal en internationaal als een pionier op het gebied van gelijke rechten voor de LGBT. Hij was in 1977 de eerste openlijke homoseksuele gekozen politicus in San Francisco, waar hij in 1978 werd vermoord.

De film over zijn leven won begin dit jaar twee Oscars, voor het beste script en voor de beste mannelijke hoofdrol: Sean Penn. De Hall of Fame is in 2006 opgericht in het California Museum in Sacramento, de hoofdstad van deze Amerikaanse staat. Mensen als Jane Fonda, Quincy Jones en Jack Nicholson gingen Harvey Milk voor. De plechtige installering van de dertien nieuwe namen vindt op 1 december plaats.

Lees ook:Californië krijgt Harvey Milk Day
Lees ook:Verbod op Harvey Milk-dag opgeheven
Lees ook:Tv-tip: Milk bij Canvas
Lees ook:Oscars voor beste acteur en script van Milk
Lees ook:‘Milk’ beste film van 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>