Rouvoet opent conservatief gezinscongres

Gezinsminister Rouvoet (CU) opent maandag 10 augustus 2009 het World Congres of Families in de Amsterdamse RAI.  Een deel van de oppositie in de Tweede Kamer is daar niet blij mee. Het vijfde wereldfamiliecongres staat met als motto ‘Gezin, meer dan de som der delen’ in het teken van het ‘natuurlijke gezin’ als hoeksteen van de samenleving. Het congres ziet Nederland als een ‘bastion van anti-familiebeleid’. Volgens Boris van der Ham (D66) is de organisatie tegen het homohuwelijk, voorbehoedsmiddelen, het recht op abortus en euthanasie. Hij wil dat Rouvoet de gelegenheid gebruikt om te benadrukken dat in ons land ook alleenstaande ouders en homoseksuele koppels gangbare gezinsvormen zijn.

De minister opent het congres met een videoboodschap die al enkele weken geleden is opgenomen. Volgens zijn woordvoerder komt in de boodschap naar voren ‘dat hij de minister voor Jeugd en Gezin voor alle gezinnen is, ongeacht de gezinsvorm.’ Het congres is gelieerd aan The Howard Center, een denktank die vindt dat ‘het natuurlijke menselijke gezin’ is gesticht door de Schepper en essentieel is voor een goede samenleving: ‘sociaal beleid zou het alleenstaand ouderschap niet moeten bevorderen,’ staat op de website van de organisatie.

Lees ook:Gezinscongres hekelt Nederlands kabinetsbeleid
Lees ook:Rouvoet slikt antihomo uitspraken in
Lees ook:De droom van Rouvoet, III
Lees ook:Balkenende en Rouvoet niet naar Gay Parade op boot Plasterk
Lees ook:Roze Dag van het Gezin bij het COC

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Rouvoet opent conservatief gezinscongres

  1. Joost Kramer

    Hoi mensen,

    Ik wil iedereen eigenlijk oproepen om te ACCEPTEREN.

    Ik ben zelf Hetro (maar heb vele anders genegene in mijn omgeving), Christen (maar de meeste van mijn vrienden zijn atheïst), Blank (waar ik ook niets aan kan doen..), Katten liefhebber (wat mijn vrouw niet snapt, die wil namelijk een hond..)

    In het kort: Ook gewoon een mensje.

    Ik vermoed dat hier vooral homoseksuele bezoekers komen op deze site. En aan jullie de vraag; bied deze mensen de zelfde mogelijkheid voor algemene acceptatie (wereldwijd) als jullie proberen te bereiken.
    Alleen zo kunnen de banden van onbegrip doorbreken. Duw niet je hoofd in de wind maar maak een einde aan deze ketting van haat.

    Haat komt voort uit liefde. De liefde voor voor je eigen gedachtegoed en de bescherming daarvan.

    Dus blijf kalm en blijf bij je zelf, Jouw levensovertuiging!

    VEEL LIEFDE!!

    Groet,

    Joost Kramer

      /   Reply  / 
  2. Johan

    Leuk hoor, maar je vergelijkt appels met peren.

    De kritiek die organisaties zoals dit WCF hebben op homoseksuelen is dat wij geen gezin mogen vormen, en de maatschappij verzieken (zie hun eigen website). Dit is niet alleen hun mening, maar ze zijn actief bezig om dit te bewerkstelligen.

    En dan vraag je aan homoseksuelen om dit te accepteren? En als rechtvaardiging stel je dan dat wij ook geaccepteerd willen worden. Nu vraag ik je, wie ondervindt er dan schade als een homo vrijelijk als homo in het leven mag staan?

    Ik ben best bereid christenen te accepteren, zolang zij niet streven om mij niet te laten zijn wie ik ben.

    Groet,
    Johan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>