CDA schuift aan in ‘heilig bootje’ op Canal Parade

Vorig jaar had de CU minister Van Middelkoop van Defensie nog kritiek op zijn collega Plasterk, de PvdA minister voor Emancipatie, toen hij op een boot in de Canal Parade meevoer. Dit jaar schuift het CDA aan in het ‘heilige bootje‘ van het LKP (Landelijk KoördinatiePunt kerk en homoseksualiteit), dat voor de tweede keer aan de botenparade deelneemt. Vandaag zegde CDA-Kamerlid en woordvoerder homo-emancipatie Corien Jonker toe zaterdag met veertig christelijke homo’s en lesbo’s in de boot te stappen.

Ze wil daarmee aantonen dat geloof en homoseksualiteit best kunnen samengaan: ‘Als CDA hopen wij dat onze deelname leidt tot meer dialoog tussen homoseksuelen met en zonder christelijke achtergrond.’ Onlangs verbood de Evangelische Omroep (EO) de populaire presentator Manuel Venderbos, bekend van de EO Jongerendag en het programma JONG, mee te varen. De EO keurt de Canal Parade af. En nu wachten op de eerste CDA minister die óók meevaart. Waar blijft Gerda Verburg, CDA minister van Landbouw en de eerste openlijke lesbische minister van ons land?

Lees ook:Plasterk komt op voor homomilitairen
Lees ook:UvA Pride vaart mee tijdens Canal Parade
Lees ook:Militairen mogen meevaren in Canal Parade
Lees ook:Dolly Bellefleur wint prijs op Canal Parade
Lees ook:EO behandelt homorechten op tv

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “CDA schuift aan in ‘heilig bootje’ op Canal Parade

  1. kattekliek

    Nu er een christelijke politieke partij meevaart, wil ik ook wel uit de kast komen.

      /   Reply  / 
    1. kattekliek

      Oh, linkjes werken blijkbaar niet op dit blog – maar als je op mijn naam klikt en daar naar de post van 1 augustus gaat, zie je wat ik bedoel.

        /   Reply  / 
  2. Pingback: Amsterdam Canal Parade 2009 | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>