Nederland niet naar VN racismeconferentie

Nederland gaat niet naar de VN-conferentie over racisme, die maandag 20 april 2009 in Genève begint. Dat besloot de minister van Buitenlandse Zaken, Maxim Verhagen (CDA), afgelopen zaterdag. In december zei hij al de conferentie te zullen boycotten als islamitische landen hun anti-Israëlgeluiden niet zouden schrappen. ‘Nederland neemt de strijd tegen discriminatie op grond van ras, geslacht, seksuele geaardheid, geloof en politieke overtuiging hoog op,’ schrijft Verhagen.

 

Bestrijding van racisme en discriminatie blijft speerpunt van het Nederlandse regeringsbeleid. Verhagen noemt de slotverklaring die nu op tafel ligt ‘een gemiste kans’. Ook de Verenigde Staten, Canada, Australië, Israël en Italië hebben afgezegd. Andere landen van de Europese Unie twijfelen nog over deelname. De conferentie is een vervolg op de die in het Zuid-Afrikaanse Durham in 2001. Toen liepen de Verenigde Staten en Israël halverwege boos weg omdat er voornamelijk kritiek werd geleverd op Israël en het zionisme met racisme werd gelijkgesteld.

Lees ook:Hogere straffen bij discriminatie
Lees ook:Nederland vindt VN-verklaring Aids te slap
Lees ook:Homoreclame wordt steeds meer geaccepteerd
Lees ook:VN mijlpaal: homorechten zijn mensenrechten
Lees ook:Internationale aidsconferentie AIDS2018 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>