Nederland vindt VN-verklaring Aids te slap

Nederland vindt de slotverklaring van de top van de Verenigde Naties (VN) over hiv en aids niet ver genoeg gaan. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld. De Nederlandse delegatie in New York had graag wat steviger taal willen horen en duidelijkere afspraken willen zien over seksuele voorlichting, zelfbeschikking voor vrouwen en meisjes en meer focus op homomannen en sekswerkers. Maar die onderwerpen liggen internationaal nog steeds te gevoelig, vooral in Arabische en Afrikaanse landen, aldus het ministerie.

 

Het Vaticaan en een aantal moslimlanden vinden de verklaring juiste te ver gaan, omdat de tekst het gebruik van condooms aanmoedigt. De slotverklaring zoals die er nu ligt, formuleert naast bepaalde doelstellingen een aantal nieuwe doelen voor 2015, zoals meer inspanningen om overdracht van hiv tijdens zwangerschap uit te bannen en sterfte onder moeders met aids terug te dringen. Het aantal mensen met hiv dat behandeld wordt, moet in 2015 zijn verdubbeld tot 15 miljoen. Ook wil de VN discriminatie van mensen met hiv en aids wereldwijd tegengaan.

Lees ook:Amsterdam deelt gegevens op IAPAC Fast-Track City webportal om wereldwijd hiv-epidemie in te dammen
Lees ook:Zonder aandacht voor de risicogroepen is het einde van aids niet mogelijk
Lees ook:Homohuwelijk Portugal lijkt er te komen
Lees ook:PrEP nu voor 50 euro beschikbaar bij alle apothekers van Nederland
Lees ook:Religieuze leiders pleiten voor condooms

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>