Democratische wind belooft wat voor homo’s

De Amerikaanse gay community moet vandaag een bittere pil wegslikken, met het verliezen van de referenda in Florida, Arizona, Arkansas en wellicht ook Californië. Daar dreigen homo’s te verliezen wat ze nog maar amper hadden verworven: het recht om te trouwen. In Arkansas mogen ze geen kinderen adopteren. Maar er gloort hoop: de nieuwe president is Democraat en al sprak hij zich ooit uit tegen het homohuwelijk, democraten zijn geen notoire homohaters. In de Senaat, het Huis van Afgevaardigden en over een tijdje ook in het Supreme Court gaat een frisse democratische wind waaien.

Het complete Huis van Afgevaardigden werd opnieuw gekozen. Volgens de laatste prognoses hebben de Democraten 250 van de 435 zetels veroverd, de Republikeinen 160. In de Senaat waren 35 zetels van de in totaal 100 te vergeven: De Democraten komen volgens de laatste berekeningen uit op 52 tot 54 zetels, de Republikeinen op 39. Ruime meerderheden dus, maar bovenal: bij het Amerikaanse Supreme Court (Federale Hooggerechtshof) komen eerdaags een aantal rechterszetels vrij. De president heeft het recht om kandidaten voor te dragen. Ook dáár gaat een democratische wind waaien. Reporters hadden het vannacht al over het eind van een dertigjarig tijdperk van conservatisme, sinds Republikein Ronald Reagan begin tachtiger jaren president werd.

 

Lees ook:Trump president: wat staat Amerikaanse LGBT’s te wachten?
Lees ook:Kansas: Republikeinen willen anti-homowet
Lees ook:Republikeinen willen anti-homowetten terugdraaien zodra Trump president is
Lees ook:Maryland achtste Amerikaanse staat met homohuwelijk
Lees ook:Homo’s mogen trouwen in New York

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Democratische wind belooft wat voor homo’s

  1. Pingback: Onbevredigende homo-conferentie in Vredespaleis | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>