Pride Amsterdam naar Zandvoort met ‘Pride at the Beach’

IMG_20160522_141747Pride Amsterdam maakt dit jaar een uitstapje naar Zandvoort. Onder het motto: ‘Pride at the Beach’, staat de badplaats van maandag 31 juli tot woensdag 2 augustus in het teken van diversiteit. De regenboogvlag wappert in Zandvoort en de badplaats viert diversiteit met een spetterend programma (bron: persbericht). 
De activiteiten in Zandvoort passen uitstekend bij de wens om activiteiten te spreiden in de regio. “En waar kan dat dan beter dan ‘Amsterdam Beach’”, zegt wethouder Gert Toonen van de gemeente Zandvoort. “Het is niet meer dan logisch dat Zandvoort, met haar rijke gay-historie, als eerste gemeente in de Metropool Regio Amsterdam aanhaakt bij Pride Amsterdam. In de aanloop naar het evenement heb ik mij ingezet om een regenboogzebrapad mogelijk te maken. De kleuren benadrukken met een sprankeling het belang van tolerantie en verdraagzaamheid in het leven van alledag. Maar we vieren natuurlijk ook de vooruitgang, de vrijheid om ook in Zandvoort te zijn wie je bent en om te houden van wie je wilt. Voor iedereen. Door iedereen!”
Pride at the Beach wordt op maandag 31 juli om 16.00 uur officieel geopend door wethouder Gert-Jan Bluijs van de gemeente Zandvoort, directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam en Pride Ambassadrice Niki Today. Dit is tevens het startsein voor het openingsfeest op het Raadhuisplein met optredens van Anita Meijer, Niki Today en Shary-An, DJ Didier, César, Pete Statham, DJ Arijan Joosten en DJ BoMonde. Net als Pride Amsterdam heeft Pride at the Beach ook een aantal ambassadeurs: Marlčne Sjerps, een boeiende en getalenteerde transvrouw in de kunst kiest voor openheid; Ruud Kuik, een voormalig arts die na verschillende beroertes aan huis is gekluisterd en op zijn 76ste zijn eerste Pride gaat meemaken; Roy Dongen, een ondernemer en zakenman die in het buitenland maanden beveiligd moest worden omdat gay zijn levensgevaarlijk bleek.
In totaal worden er in Zandvoort drie dagen lang allerlei activiteiten georganiseerd. Naast een kleurrijke parade van het Stationsplein via de boulevard naar het centrum is er voor iedereen wat te zien en te doen! Zo is er onder andere een foto-expositie van René Zuiderveld, één van de Hollandse ‘Meester’ fetisj fotografen. Hij heeft speciaal voor Pride at the Beach nieuw werk ontwikkeld. Verder aanwezig ballet danser Odsuren Dagva uit Düsseldorf en zelfs Zandvoorts eigen en jongste DJ Didier van 12 jaar oud, zorgt voor spektakel tijdens ‘This is my Pride at the Beach!’ Ook is er een roze filmavond in het Circus Zandvoort in samenwerking met de Roze Filmdagen Amsterdam en Rainbow Monday in het Holland Casino, talloze optredens en allerlei feesten.
“Zon, zee, strand en feesten tijdens Pride at the Beach. Wat wil je nog meer?”, zegt directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam. “Ik vind de festiviteiten in Zandvoort een geweldige aanvulling op het programma dat wij in Amsterdam aanbieden. Ik kan niet wachten om dit jaar ook Pride te vieren in Zandvoort en ik hoop dat velen met mij dat zullen gaan doen.” Het idee om Zandvoort aan te laten sluiten op de festiviteiten in Amsterdam stamt overigens al uit 2015. “Het was Wim Peters, eigenaar van theater restaurant Casa Blanca op de Zeedijk en het circusmuseum in Zandvoort. Hij kwam met dit idee in november 2015 naar mij toe en nam geen ‘nee’ als antwoord. Als een pitbull heeft hij aan dit idee vastgehouden, totdat hij merkte dat ook iedereen in Zandvoort zich er echt voor de volle 100% zou gaan inzetten. Wim heeft al die tijd volgehouden en kreeg de trein eindelijk in volle vaart aan het rijden.” Meer informatie is te vinden op bijgevoegde flyer en online: https://pride.amsterdam/pride-at-the-beach of https://www.facebook.com/PrideatheBeach. Pride at the Beach 2017 wordt afgesloten met een waanzinnige vuurwerkshow.
Pride Amsterdam 
Pride Amsterdam 2017 wordt van 29 juli tot en met 6 augustus 2017 gehouden. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI’s. Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. Stichting Amsterdam Gay Pride wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Het thema van het negen dagen durende festival dit jaar is: ‘This Is My Pride’. Meer informatie en programma op www.pride.amsterdam.

Lees ook:Amsterdam Pride slaat vleugels uit naar Zandvoort
Lees ook:Programma Pride Amsterdam 2017 uitgebreid met Zandvoort en Vondelpark
Lees ook:Zandvoort krijgt eigen Gay Pride: 31 juli t/m 2 augustus
Lees ook:Ook Zandvoort wil eigen Gay Pride
Lees ook:Europirde 2016: inschrijving Canal Parade van start gegaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>