Europirde 2016: inschrijving Canal Parade van start gegaan

EuroPride 2016 vindt plaats in Amsterdam: vijftien dagen festival met onder andere Roze Zaterdag, het Mensenrechten-concert en de Canal Parade. Stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) wil dit keer ‘de mooiste Botenparade ooit’. Deelnemers die mee willen varen moeten flink aan de bak: dit jaar is er geen loting, maar beslist een ballotagecommissie wie mee mag doen. Voorzitter Frits Huffnagel: ‘We gaan dit jaar voor de mooiste boten met de beste inhoudelijke boodschap. De Botenparade van 2016 moet de mooiste en beste ooit worden.’ Inschrijven: www.pride.amsterdam <http://www.pride.amsterdam/>.

Sinds 1991 wordt elk jaar in een Europese stad de EuroPride gehouden. Dit jaar is Amsterdam aan de beurt, met een festival van in totaal vijftien dagen en drie weekeinden gaan duren. Het eerste weekeinde (23/24 juli) wordt Roze Zaterdag gevierd in combinatie met een Europees ‘mensenrechten-concert’. Het weekeinde daarna (30/31 juli) staat in het teken van het Milkshake-festival en in het weekeinde van 6/7 augustus staat de jaarlijkse Botenparade gepland. Op de dagen daartussen zijn er zo’n 200 activiteiten, bijeenkomsten, congressen en debatten.

Thema van EuroPride 2016 is: ’Join our freedom, feel free to join us!’. ‘Met deze boodschap wil de Amsterdam Gay Pride Europese landen, waar mensen nog niet zichzelf kunnen zijn, vrij kunnen leven of waar mensenrechten onder druk staan, oproepen zich bij onze denkwijze en vrijheden aan te sluiten’, aldus directeur Lucien Spee van AGP. ‘Daarnaast worden mensen in Europa opgeroepen om naar Amsterdam te komen, om samen de vrijheid te vieren en zich vrij te voelen in een land waar je je zelf kan zijn en mag houden van wie je wilt. Essentieel is om blijvend aandacht te vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder.’

Lees ook:Mooiste Botenparade tijdens EuroPride Amsterdam
Lees ook:Officiële after movie Amsterdam Gay Pride online
Lees ook:Gay Dog Show tijdens Londen Pride
Lees ook:Conchita Wurst ambassadeur EuroPride 2016
Lees ook:Pride Amsterdam 2017: aanmelden voor Canal Parade kan tot 5 februari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>