Europride Amsterdam: Roze Zaterdag, Milkshake en Canal Parade

Van 27 juli tot en met 7 augustus hoopt Amsterdam weer heel even gay capital of Europe te zijn, tijdens Europride Amsterdam. Het eerste weekend vinden Roze Zaterdag en een groot mensenrechtenconcert plaats. Normaal is het eind juni ergens in het land Roze Zaterdag, maar dit jaar is de hoofdstad aan de beurt, als opening van 15 dagen Europride. Hoogtepunt tijdens het tweede weekend is het Milkshake Festival – voor de gelegenheid twee dagen lang – en tijdens het slotweekend vindt de jaarlijkse Canal Parade plaats.

De ambassadeurs zijn dit jaar journaliste en schrijfster Margriet van der Linden, dragqueen Diva Mayday en dj  en columnist Valentijn de Hingh. Thema van de Europride is join our freedom, free to join us! Zondag werd bekend welke boten  meevaren tijdens de Canal Parade, het hoogtepunt van Amsterdam Pride. Er waren 113 inschrijvingen voor de tachtig te vergeven plekken in de botenparade.

De Europese Commissie vaart mee met een eigen boot, er komt een sportboot van de Nederlandse Roeibond en vier Amsterdamse roze sportclubs, gesponsord door Adidas, de Overzeese Landen en Gebieden van Europa (OCTA) varen mee en de Marokkaanse boot komt terug. Andere opvallende boten zijn er onder meer van Madrid Pride, Roze Gebaar (dove LHBT’s), Roze 50+, Poz & Proud, L’homo, Roze Zaterdag 2017 (Den Bosch en Oss), Disco Dolly en de Oekraïense Lady Gaga, Kamaliya.

Lees ook:Canal Parade met zwerfjongerenboot en vluchtelingenboot
Lees ook:Veel aanmeldingen voor Canal Parade
Lees ook:Boten Amsterdam Canal Parade 2016 bekendgemaakt
Lees ook:Xmas Canal Parade in Amsterdam
Lees ook:Canal Parade Amsterdam 2016: de boten die in de prijzen vielen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>