RozeLinks/GroenLinks Amsterdam naar Gaypride Istanbul

IMG_20160516_131529Deze week neemt een delegatie van RozeLinks en GroenLinks Amsterdam in Turkije deel aan de Istanbul Pride 2017. Met onze aanwezigheid willen we aandacht vragen voor en steun betuigen aan de strijd van de Turkse LHBTIQ+ activisten. Afgelopen jaar werd de Pride Parade op zondag op het allerlaatste moment verboden en werden diverse activisten gearresteerd toen ze een openbare verklaring wilden voorlezen. Of de Pride Parade, die dit jaar op zondag 26 juni is gepland, door de autoriteiten wel toegestaan wordt is nog onzeker (bron: persbericht).

Vrijheid om te zijn wie je bent, staat steeds meer onder druk in Turkije. De delegatie van RozeLinks en GroenLinks Amsterdam zal in Istanbul aanwezig zijn om haar solidariteit te betuigen met de LHBTQI+ gemeenschap in Turkije. De delegatie zal bestaan uit:

Nevin Özütok – lid Tweede kamer voor GroenLinks

Tania Barkhuis – voorzitter GroenLinks Amsterdam

Servaz van Berkum – Statenlid GroenLinks Noord Holland

Dirk van Bergen – bestuur RozeLinks, bestuurslid GroenLinks Amsterdam

Rocco Piers – RozeLinks, fractievoorzitter GroenLinks Amsterdam-Zuid

De delegatie zal tijdens haar bezoek de contacten met vertegenwoordigers van de Turkse Pride organisatie, LHBTIQ+-organisatie SPoD en andere LHBTIQ+ activisten verder verstevigen. Afgelopen jaar namen op uitnodiging van GroenLinks een aantal van hen deel aan de Europride in Amsterdam. Naast de delegatie van RozeLinks/GroenLinks Amsterdam zullen in Istanbul komende week meerdere internationale waarnemers aanwezig zijn. Via Facebook (RozeLinks) en Twitter (@rozelinks) zullen regelmatig updates worden verzorgd.

Lees ook:Meeting met Turkse LGBT activisten op 4 augustus in Amsterdam
Lees ook:COC en Amsterdam bij Istanbul Pride
Lees ook:Zondag 26 juni: solidariteitsbijeenkomst voor Istanbul Pride op Homomonument
Lees ook:Turkse president Erdogan dineert met bekende transgender ‘De Diva’
Lees ook:Vreugde en verdriet bij Lambda Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>