Christmas Canal Parade Amsterdam

IMG_20160511_190451Zaterdag 15 december 2012 vindt in Amsterdam de Christmas Canal Parade plaats, als onder van het Amsterdam Light Festival (verslag: klik hier). Het is een winterse parade van feeëriek verlichte boten door de grachten van de stad en heeft niets met de jaarlijkse Gay Canal Parade in augustus te maken: alleen de route is min of meer dezelfde: via de Prinsengracht en de Amstel.

Bij de Nieuwe Herengracht gaat de stoet rechtsaf (dus niet zoals in augustus om de Stopera heen) naar het Scheepvaartmuseum bij het Oosterdok. Zo’n veertig salon- en rondvaartboren, praal- en dekschuiten varen sprookjesachtig verlicht en uitbundig versierd over het water, met life muziek, een varend carillon, een spuitende fontein en vrolijk theater. Het belooft een sfeervolle avond in de donkere dagen voor kerst te worden. De tocht begint om 18.30 uur op de Korte Prinsengracht en eindigt rond 21.00 uur op het Oosterdok. De eerste boot zal tegen 19.00 uur de Leidsestraat passeren, een half uur later de Amstel. De Canal Parade maakt onderdeel uit van het Amsterdam Light Festival, dat duurt tot en met lichtkunstwerken op en aan het water, tot en met 20 januari 2013. De dag ervoor gaat de Illuminade van start; een wandelroute langs 20 lichtobjecten.

Lees ook:Art Rooijackers verslaat ook dit jaar de Amsterdam Canal Parade
Lees ook:Amsterdam Canal Parade 2011
Lees ook:Amsterdam Canal Parade 2014
Lees ook:Amsterdam Light Festival – met regenboogtintje
Lees ook:Amsterdam Pride slaat vleugels uit naar Zandvoort

1 Reacties // Reageer

One thought on “Christmas Canal Parade Amsterdam

  1. Peter

    Het lijkt er nu al een beetje op dat het Amsterdam Light Festival vrij snel Pink Christmas zal gaan overvleugelen…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>