Rise Up – nieuwjaarsreceptie COC in een nieuw jasje

COC Nederland houdt zondag 29 januari 2012 haar Nieuwjaarsreceptie van 15.00 tot 20.00 uur in het pand aan de Rozenstraat 14. Na het succes van vorig jaar belooft het opnieuw een swingende middag te worden, in een nieuw jasje: ‘Rise Up’. COC Nederland heeft vorig jaar het kroonjuweel aan de Rozenstraat verlaten, maar COC Amsterdam mag er voorlopig nog even blijven zitten. De receptie is in samenwerking met de lokale COC-vereniging, Expreszo, de Gay Krant, De Kringen, LKP, OUT Media, Transgender Netwerk Nederland en ZijAanZij. Cornald Maas tekent voor de presentatie van het programma, waarbij ook de jaarlijkse Bob Angelo Penning wordt uitgereikt.

 

De penning is bedoeld voor mensen, groepen of organisaties die zich op bijzondere wijze op nationaal of internationaal niveau verdienstelijk hebben gemaakt voor de emancipatie van homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders. Het COC stelde deze penning in 1991 in als postume hommage aan Niek Engelschman (1913-1988), oprichter en eerste voorzitter van het COC. In de veertiger jaren van de vorige eeuw gebruikte hij Bob Angelo als schuilnaam. Eerder ging de penning naar onder andere: Hans van Manen, John Blankenstein, Paul de Leeuw, pater van Kilsdonk, Benno Premsela en Henk Krol. Vorig jaar waren er twee gelukkigen: Netwerk Roze in Blauw van de Amsterdamse politie en fotograaf Erwin Olaf.

Lees ook:Nieuwjaarsreceptie COC Nederland met Bob Angelo Penning
Lees ook:Plasterk op COC Nieuwjaarsreceptie
Lees ook:Bob Angelo Penning voor André van Duin en Miriam van der Have
Lees ook:Maria van Oosten (Zij aan Zij) krijgt Bob Angeloprijs
Lees ook:Carry Slee krijgt Bob Angelo penning

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>