Roze Wowi mag burgemeester Berlijn blijven

IMG_20160515_130041De Duitse hoofdstad Berlijn heeft al tien jaar een roze burgemeester: Klaus Wowereit. Vandaag vonden verkiezingen plaats in de Duitse stadsstaat: de SPD blijft de grootste partij: Wowereit kan  burgemeester blijven. ‘Ich bin Schwul und das ist gut so’ (ik ben gay en dat is Oké), zei hij in juni 2001, nadat hij voor de eerste keer als burgemeester was gekozen.

Roze Wowi is populair in Berlijn : zeker niet alleen bij de hoofdstedelijke homo’s en lesbo’s, veel Berlijners beschouwen hun burgervader als hun roze knuffelbeer. De beer is het symbool van Berlijn en prijkt in het stadswapen. Tijdens de verkiezingscampagne deelde Wowi knuffelbeertjes uit; tijdens de overwinningsfeest kreeg hij er zelf één. Zijn SPD verliest iets, maar blijft de grootste partij in de Duitse stadsstaat. Wowereit kan zich hoogstwaarschijnlijk voorbereiden op zijn derde ambtstermijn.

Lees ook:Roze Wowi stapt op als burgemeester Berlijn
Lees ook:Berlijn heeft eindelijk Homomonument
Lees ook:Burgemeester Berlijn sleept homofobe rapper voor de rechter
Lees ook:Gay Stadtfest Berlin 2011
Lees ook:Fetisj straatfeest hoogtepunt Folsom Europe in Berlijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>