Tienjarig jubileum COC-Limburg Amnesty-groep

De Amnesty-groep van COC-Limburg bestaat in 2011 tien jaar. Tien jaar zet de groep zich in voor rechten van homo’s en transgenders in meerdere landen. Zondag 19 juni 2011 wordt dit tweede lustrum gevierd bij COC Limburg ( Bogaardenstraat 43 in Maastricht) met een themamiddag: Gay in de achtertuin van Europa (bron: persbericht).

 

De homobeweging in Oost Europa heeft de laatste jaren verschillende successen geboekt. In de meeste landen zijn gay parades nu wel toegestaan maar het komt nog te vaak voor dat deze parades worden neergeslagen of verboden. Zo werd bijvoorbeeld onlangs de gay parade in Moskou verboden terwijl er in eerste instantie nog toestemming was verleend. De homobewegingen in Oost Europa hebben nog steeds te maken met agressie uit de samenleving. De Amnesty-groep van COC Limburg steunt daarom met name het project om Russische roze organisaties te trainen zich beter te verweren tegen homofobe agressie.

 

Het batig saldo van het tweede lustrum zal dan ook worden gebruikt om dit project te steunen. Het programma  van 19 juni is heel divers :

  • Namens Amnesty Nederland en COC Nederland vertelt een spreker iets over de ervaringen van hun organisatie in Oost Europa.
  • Een jonge vluchteling uit Servië vertelt iets over zijn filmproject dat gaat over de  situatie van LGBT’ers in Servië. Een korte preview van deze film zal tijdens deze middag vertoond worden.
  • Tenslotte vertoont Movies that Matters twee documentaires over de strijd voor homorechten in Oost Europa.

 

Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door het koor Southern Comfort en twee Roemeense muzikanten. Drankjes en hapjes ontbreken vanzelfsprekend niet. Het programma begint om 14:00 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur. De entree is gratis, maar giften zijn welkom en  komen ten goede aan ondersteunen van Russische LGBT organisaties.

Lees ook:Homofobie in Moskou voedt aidsepidemie
Lees ook:Woensdag 19 april manifestatie op Homomonument om LHBTI’s in Tsjetsjenië te steunen
Lees ook:Amnesty zet homorechten in ijskast
Lees ook:Reminder: vanavond 19.00 uur manifestatie Homomonument om LHBTI’s in Tsjetsjenië te steunen
Lees ook:Protestdemonstratie To Russia with Love

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>