Mardi Gras Sydney protest tegen verbod op homohuwelijk

Zaterdag liepen tienduizenden mensen mee door de straten van Sydney tijdens de 34e editie van de  jaarlijkse Mardi Gras Parade. Deze Australische versie van de Gay Pride parade is één van de grootste ter wereld. Onder het motto ‘Say Something’ stond deze editie in het teken van het verbod op het ‘homohuwelijk’ en werd een grote demonstratie voor gelijke relatierechten. Onlangs haalde de Australische premier Julia Gilliard het nieuws, dat ze niet wil toegeven en de huidige wetgeving in stand houden: alleen een man en een vrouw kunnen met elkaar trouwen.

Veel van de meer dan 8.500 deelnemers waren verkleed als bruid of bruidegom. Ze kregen veel bijval van de honderdduizenden toeschouwers langs de kant. Uit onderzoeken vorig jaar bleek dat de bevolking down under voor openstelling van het huwelijk is: het ene onderzoek kwam op 57 procent voor, een tweede op 62 procent.

Lees ook:Burgerlijke stand New York zondag open voor homohuwelijk
Lees ook:Nederland blijkt behoorlijk homovriendelijk
Lees ook:Homo’s minder verzot op trouwen dan hetero’s
Lees ook:Deelname ‘Team Orange’ aan Sydney Mardi Gras parade 2017
Lees ook:Uit de kast, maar in een kooi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>