Deelname ‘Team Orange’ aan Sydney Mardi Gras parade 2017

IMG_20160522_141747De Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in Australië zullen op zaterdag 4 maart met trots deelnemen aan de 39ste  Sydney Mardi Gras parade. Nederland zet zich wereldwijd in om de rechten en veiligheid van LHBTI’s te verbeteren. Met de slogan ‘My Pride Worldwide’, zal een in het oranje geklede groep van 70 enthousiaste Nederlandse en Australische vrijwilligers samen met de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in Australië deelnemen aan de parade in Sydney, om Nederland als globale voortrekker op het gebied van gelijke rechten voor LHBTI’s te presenteren (bron: persbericht).

Internationaal geniet Nederland een goede reputatie als wegbereider voor LHBTI-rechten. In 2001 werd Nederland het eerste land ter wereld waar paren van hetzelfde geslacht mochten trouwen. Het land zet zich regelmatig in voor internationale acties voor LHBTI-rechten en organiseerde in juli 2016 samen met Uruguay een LHBTI-conferentie in Montevideo. In januari lanceerde minister Bussemaker (OCW) een app voor LHBTI-vluchtelingen in Nederland.

De Sydney Mardi Gras parade is het grootste LHBTI-evenement van Australië en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. De parade is het feestelijke einde van het Sydney Mardi Gras Festival dat drie weken duurt en jaarlijks georganiseerd wordt door Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras (SGLMG).  De parade is live te volgen op het internet. Dit is de tweede keer dat de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in Australië deelnemen aan de parade. Afgelopen jaar toonden de Nederlandse deelnemers hun support voor LHBTI-rechten met een grote oranje vloot, waarmee ook de landing van VOC-schipper Dirk Hartog op de kust van West-Australië in 1616 werd herdacht.

Lees ook:Nederlandse deelname ‘My Pride Worldwide’ kleurt Sydney Mardi Gras parade oranje
Lees ook:Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras 2016
Lees ook:Gay and Lesbian Mardi Gras Sydney
Lees ook:Mardi Gras op Madurodam formaat vastgelegd
Lees ook:Mardi Gras in Sydney

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>