Geen homopaaltjes in Kralingse Bos

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Het Kralingse Bos in Rotterdam krijgt geen homopaaltjes. De deelgemeente Kralingen-Crooswijk vindt dat de paaltjes hun doel voorbijschieten en ziet er vanaf. Het wangedrocht gaat dus niet door; het belachelijke idee verdwijnt in een la. De paaltjes hadden een felgekleurd ontwerp met twee voetjes in de ‘vrijstand’, een ontwerp dat zelfs de aandacht van de buitenlandse pers trok.

 

In plaats van de paaltjes komen er nu dikke boomstammen die de cruising area moeten afschermen. Ook bij de ingangen van het bos wordt aangegeven waar de zone is waar homo’s elkaar ontmoeten. Mannen die buiten de zone ‘bezig zijn’, riskeren een boete. Het is me altijd een raadsel geweest waarom homo-ontmoetingsplekken ineens zo nodig uitgebreid moeten worden gemarkeerd. Het kan types aantrekken die hele andere bedoelingen  hebben. Cruisingplekken zijn van alle tijden, verscholen achter dichte begroeiing. Dat wás tenminste altijd zo, totdat overheden besloten grazende koeien de terreinen kaal te laten vreten en plantsoenendiensten overijverig alles wegsnoeien wat boven het maaiveld uitkomt. Met als gevolg dat de gemiddelde nietsvermoedende medemens nu ergens mee kan worden geconfronteerd en  kennelijk ‘gewaarschuwd’ dient te worden. Je kan de vooruitgang niet tegenhouden, maar soms zou ik willen dat bepaalde dingen gewoon bij het oude blijven. Zoals plekken in het lover, uit het zicht van alles en iedereen. Daar had vroeger geen mens last van.

Lees ook:Rotterdam plaatst homopaaltjes
Lees ook:DWARS Amsterdam geschokt over ‘Jojanneke in de prostitutie’
Lees ook:Aids Fonds zoekt ontwerper voor ArtCard 2014
Lees ook:Succesvolle ArtBag krijgt broertje: de Crowdbag
Lees ook:Welk van drie ontwerpen wordt AIDSmonument Amsterdam?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>