Roze Meifeest Villa Lila Nijmegen

Mei is ieder jaar Roze Meifeest bij Villa Lila in Nijmegen. Vrijdag 7 mei is de officiële opening van de editie 2010. De dag erop vindt voor het eerst sinds vijf jaar een homokorenfestival plaats, met Herenakkoord uit Arnhem, Cantus Obliquus uit Nijmegen en Shansons uit Doetinchem in Concertgebouw de Vereniging aan het Keizer Karelplein. Zaterdag 15 mei is er een gay feest, de dag erop de zondagmiddagsalon en een Oecumenische viering in de Studentenkerk, vrijdag 28 mei theater en de dag erop een afsluitend straatfeest in de Grotestraat en de Queerparty. Het programma wordt wellicht nog aangevuld: zie website.

 

Donderdag 20 mei is er een bijeenkomst over veiligheid. Centraal staat deze roze meimaand veiligheid: een actueel thema. Dat bleek uit de resultaten van de onlangs gepresenteerde veiligheidsnota. Hierin is te zien dat het (subjectieve) gevoel van onveiligheid is toegenomen, al zien politie en Justine dat niet terug in het aantal meldingen. Ondanks een intensieve campagne van gemeente en politie onder de noemer ‘Hatecrimers’, blijft het aantal meldingen naar verhouding ver achter bij het toegenomen gevoel van onveiligheid. Dat is voor de gemeente een speerpunt, naast seksuele veiligheid.  Eind jaren ’70 was de eerste Potten, Biseksuelen en Flikkerdag, de basis voor eren jaarlijks terugkerend feest, dat in 2001 Roze Meifeest ging heten. In 2006 was er geen feest, het jaar erop organiseerde een nieuwe Stichting Gay festival Nijmegen samen met een aantal lokale horecazaken weer een roze feest.

Lees ook:Roze meifeesten in Nijmegen
Lees ook:Politiebord op homoplek bescheiden succesje
Lees ook:De Roze Ronde van Nijmegen – tijdens Giroweekend in Nederland
Lees ook:Amsterdamse homo doet vaker aangifte
Lees ook:Villa Lila Nijmegen wordt verkocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>