Amsterdamse homo doet vaker aangifte

De Amsterdamse homo heeft de politie gevonden als er sprake is van fysiek geweld en doet sneller aangifte. Het aantal meldingen groeide van 82 in 2009 naar 182 in 2010. Dat blijkt uit cijfer van de politie. Dat homo’s vaker naar de politie stappen, wil niet zeggen dat het geweld toeneemt, aldus een woordvoerster van de politie: ‘We kunnen alleen zien dat de aangiftebereidheid toeneemt.’ Amsterdamse homo’s stappen ook vaker naar de politie voor andere vormen van geweld of discriminatie die samenhangen met hun geaardheid.

 

Het totaal aantal meldingen bij de politie steeg van 371 in 2009 naar 487 in 2010. Naast fysiek geweld ging het om bijvoorbeeld scheldpartijen en bedreigingen. Volgens de woordvoerster va de politie zou iedereen aangifte moeten doen: ‘dan wordt de omvang van het probleem duidelijk en kan de politie er iets aan doen.’

Lees ook:Politie Amsterdam: ‘Geweld tegen transgenders te weinig gemeld’
Lees ook:Homo’s mishandeld op Bevrijdingsdag in Leeuwarden
Lees ook:Politiebord op homoplek bescheiden succesje
Lees ook:OM, politie en COC slaan handen ineen tegen homofoob geweld
Lees ook:Anti-homogeweld Amsterdam toegenomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>