ColognePride 2009

IMG_20160515_181615Zaterdag 20 juni 2009 begint in het Duitse Keulen Cologne Pride: heeft Den Haag één Roze Week, Keulen heeft er twee. Op zondag 5 juli vindt de grote Christpher Street Parade plaats, als afsluiting van de roze weken, met dat weekend roze straatfeesten (waarover tegen die tijd meer). Vergelijkbaar met de Haagse roze week zijn er ook in Keulen allerlei politieke en wetenschappelijke debatten en themadagen, culturele bijeenkomsten, theater, literatuur, muziek en niet te vergeten feesten.

De dames kunnen twee weken lang helemaal onder elkaar blijven op de 5e editie van het WomanPride Festival, met op 20 juni het openingsfeest in Stollwerk. Twee weken lang kunnen vrouwen met elkaar feesten, kunst en cultuur opsnuiven en debatteren. Het weekend 27 en 28 juni vindt in de Bermudadreieck, de omgeving van de Rudolfplatz, traditiegetrouw het zogenoemde Veedelsfest plaats: twee dagen ontspannen Biergarten atmosfeer, vooral geliefd bij de Keulse roze bewoners.

Lees ook:EuroPride Rome 2011
Lees ook:Midzomergracht Festival 2013 in Utrecht
Lees ook:Opening ColognePride in Phantasialand Brühl
Lees ook:Gay Prides over de grens
Lees ook:Gay Pride Londen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “ColognePride 2009

  1. Pingback: Opening ColognePride in Phantasialand Brühl | Gay

  2. Pingback: Veel steden in buurlanden hebben een eigen Gay Pride | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>