The Hague Festivals en ‘Den Haag Roze!’ van start

Den Haag maakt zich op voor twee weken feesten: The Hague Festivals, van vrijdag 12 tot en met zondag 28 juni. Vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni begint met het klassieke muziekfestijn Festival Classique. Zaterdag 27 juni is Nederlandse Veteranendag. Roze zaterdag moest hiervoor wijken: dat vindt eigenlijk altijd op de laatste dag van juni ergens in het land plaats. Dit jaar is Den Haag het epicentrum voor homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders, maar vanwege Veteranendag is het in de Hofstad verschoven naar zaterdag 21 juni (waarover later meer).

 

De week ervoor zijn er tijdens ‘Den Haag roze!‘ debatten, lezingen, feesten en een congres: met emancipatie en acceptatie van de homogemeenschap als leidraad. Nog een paar highlights: op het Voorhout is het zojuist geopende Den Haag Sculptuur te zien. Zaterdag 13 juni loopt een Rode Draad door de stad: op een bijna drie kilometer lange catwalk worden 300 rode outfits geshowd. Zondag 28 juni is het Zuiderpark het domein van Parkpop. En last but not least: donderdag 25 juni vindt de 3e Shopping Night plaats: shop till you drop tot middennacht.

Lees ook:Roze Zaterdag en Veteranendag op dezelfde dag
Lees ook:Veteranendag verdringt ook Midzomergracht Festival
Lees ook:Roze Zaterdag in 2011 in Groningen
Lees ook:Den Haag krijgt eigen Gay Pride
Lees ook:MidZomerGracht Festival 2012 in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>