John Blankensteinprijs 2016 voor basisschool De Kleine Keizer wint

IMG_20161012_170726De John Blankensteinprijs is dit jaar gegaan naar de Haagse basisschool De Kleine Keizer. Het is de jaarlijkse LHBTI-emancipatieprijs van de gemeente Den Haag voor een organisatie of persoon of groep personen die zich hebben ingezet voor LHBI-emancipatie in Den Haag. Er waren drie Haagse basisscholen genomineerd die alle drie werden geprezen voor hun inzet voor een veilige omgeving op school.

De prijs werd afgelopen woensdag uitgereikt bij COC Haaglanden, die de prijs ieder jaar organiseert. De prijs is vernoemd naar de in 2006 overleden profscheidsrechter John Blankenstein, die als eerste voor zijn geaardheid uitkwam en veel heeft betekend voorde roze gemeenschap. Na zijn dood werd de John Blankenstein Foundation opgericht, met als doel de LHBT-emancipatie in de georganiseerde sportwereld te verbeteren.

Lees ook:John Blankensteinprijs: nominaties 2016 bekendgemaakt
Lees ook:Oproep kandidaten John Blankensteinprijs 2011
Lees ook:Politienetwerk Roze in Blauw krijgt John Blankensteinprijs
Lees ook:Aanmeldingen Haagse homo-emancipatieprijs
Lees ook:Den Haag reikt eigen homoprijs uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>