Oproep kandidaten John Blankensteinprijs 2011

COC Haaglanden roept op tot het aanmelden van kandidaten voor de John Blankenstein Prijs 2011. Met deze jaarlijkse homo-emancipatieprijs wil de gemeente Den Haag haar steentje bijdragen op het gebied van acceptatie van homoseksualiteit in de Hofstad. De prijs wordt zaterdag 3 september uitgereikt tijdens The Hague Pride. In aanmerking komen mensen, groepen en organisaties die nu of in het verleden een belangrijke rol hebben gespeeld in het bespreekbaar maken van homoseksualiteit in de gemeente Den Haag of op een andere manier bijdroegen aan de homo-emancipatie.   

 

De prijs is vernoemd naar John Blankenstein. Hij was scheidsrechter bij het eredivisievoetbal, voorzitter van COC Haaglanden en stierf in augustus 2006 in Den Haag. Eind jaren tachtig was hij één van de eerste profvoetbal scheidsrechters in binnen –en buitenland die openlijk voor zijn homoseksualiteit uitkwam. Voor het doorbreken van het taboe rond homo’s in de sport ontving hij in 2003 van COC Nederland de Bob Angelo penning. Na zijn overlijden werd de John Blankenstein Foundation opgericht, met als doel homoseksualiteit binnen de sport bespreekbaar te maken.

Lees ook:Kandidaten gezocht voor John Blankensteinprijs 2014
Lees ook:Politienetwerk Roze in Blauw krijgt John Blankensteinprijs
Lees ook:Kandidaten gezocht voor John Blankensteinprijs 2012
Lees ook:ADO Den Haag in de Maatschappij wint John Blankensteinprijs 2013
Lees ook:Aanmeldingen Haagse homo-emancipatieprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>