Fatwa in Pakistan: transgenders mogen trouwen

imagesIn Pakistan hebben 50 geestelijken een fatwa ondertekend waardoor hijra’s - een Pakistaanse omschrijving voor transgenders – het recht krijgen om te trouwen. Daarnaast krijgen ze ook het recht om net als anderen als moslim begraven te kunnen worden en krijgen ze onder het islamitische erfrecht dezelfde rechten als die van andere gehuwde koppels.

De fatwa is niet bindend, maar zal naar verwachting worden opgevolgd. In de fatwa staat ook dat aanvallen op en discriminatie, vernederen en pesten van transgenders in strijd is met de islamitische wetten. Transgenders kunnen in Pakistan sinds 2010 legaal hun geslacht aanpassen en in 2012 oordeelde het hoogste hof van het land dat transgenders dezelfde rechten als anderen moeten krijgen. Homoseksualiteit is in Pakistan nog altijd strafbaar. Een transgender die kenmerken vertoont van beide geslachten kan niet trouwen; vermoedelijk omdat dat de deur zou openzetten voor koppels van hetzelfde geslacht.

Lees ook:Grondwettelijk Hof Colombia: homo’s en lesbiennes moeten kunnen trouwen
Lees ook:Stadsdeel Tokio erkent homorechten
Lees ook:Moslima’s moeten er vrouwelijk bijlopen
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Slovenië
Lees ook:Hooggerechtshof VS: huwelijk is fundamenteel recht voor homokoppels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>