Opbrengst van € 650.000 AmsterdamDiner vooral voor H-TEAM

IMG_20160524_151221Het 24e AmsterdamDiner, het jaarlijkse benefietgala van het Nederlandse bedrijfsleven voor de strijd tegen aids, van afgelopen zaterdag, heeft € 650.000,= opgebracht.  Dat is net zoveel als vorig jaar.  Het geld zal vooral besteed worden aan wetenschappelijk onderzoek naar acute hiv-infecties, één van de projecten van het H-TEAM, het Amsterdams samenwerkingsverband dat werkt aan een hiv-vrije toekomst.

Het H-TEAM, een team van Nederlandse wetenschappers en artsen, doet onder andere onderzoek naar acute hiv-infecties. Als een hiv-infectie snel genoeg wordt opgespoord en de behandeling met hiv-remmers meteen begonnen wordt, is de kans groot dat na verloop van tijd medicatie helemaal niet meer nodig is. Resultaten van dit onderzoek kunnen leiden tot een potentiële medische doorbraak in de behandeling van mensen met hiv.

Het motto van het AmsterdamDiner luidde dit jaar ‘ik ben wie ik ben’. Het stigma dat nog steeds rust op hiv en aids zorgt voor veel extra leed. De angst voor veroordeling en afwijzing door de samenleving zorgt er voor dat mensen zich niet laten testen en behandelen en daardoor onnodig sterven.

Onder de ruim 1000 gasten bevonden zich Prinses Mabel van Oranje, fashion designers Victor&Rolf en ministers Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Bert Koenders van Buitenlandse Zaken en Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De aanwezigen konden tijdens een veiling bieden op een diner met minister Koenders of een kop thee drinken met Amsterdams burgemeester Eberhard van der Laan.  Presentatie van de avond was in handen van Nicolette Kluijver, ambassadeur van STOP AIDS NOW!, en Karin Bloemen.

Lees ook:AmsterdamDiner 2014 in het teken van potentiële medische doorbraak
Lees ook:AmsterdamDiner haalt half miljoen op voor Aids Fonds
Lees ook:Koenders: ‘homohuwelijk’ in hele Europese Unie
Lees ook:Zaterdag 17 juni: AIDS-gals Amsterdam Diner
Lees ook:Hiv-testweek in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>