Hiv-testweek in Amsterdam

Je gratis en anoniem laten testen op hiv? Dat kan in Amsterdam, tijdens de hiv-testweek van maandag 27 november tot en met vrijdag 1 december. Het testen kan op vele locaties : bij 12 huisartspraktijken, in 4 ziekenhuizen, bij de GGD Amsterdam en bij de AIDS Healthcare Foundation. In de meeste gevallen gaat het om een hiv-sneltest, die binnen 60 seconden het resultaat geeft.  Bij de Amsterdamse Plus Apotheken zijn tijdens de hiv-testweek gratis hiv-zelftests beschikbaar. Door middel van posters en flyers zullen de Amsterdamse testlocaties zelf actief mensen aansporen zich tijdens de testweek te laten testen (bron: persbericht).

H-TEAM

De Hiv-testweek is een initiatief van het H-TEAM, het Amsterdam samenwerkingsverband van alle organisaties die betrokken zijn bij de behandeling en preventie van hiv. Het doel van de week is om Amsterdammers aan te sporen zich op hiv te laten testen.  Als een hiv-infectie wordt vastgesteld kan  de behandeling onmiddellijk starten. Dat is van belang, want bij een succesvolle behandeling is het hiv-virus ook niet meer overdraagbaar. Met vroege opsporing en snelle behandeling wil het H-TEAM de hiv-epidemie definitief stoppen.

Beperkte daling hiv-infecties

Er leven in Nederland bijna 23.000 mensen met hiv. Het aantal nieuwe hiv-diagnoses in Nederland daalt beperkt en langzaam. Vorig jaar werden er opnieuw  meer dan 800 nieuwe hiv-diagnoses  gesteld. In Amsterdam zijn dat jaarlijks nog steeds 150-200 nieuwe hiv-infecties.

Lees ook:Doe jij het ook ? – Hiv-testweek Amsterdam
Lees ook:Hiv-testweek in Amsterdam van start met ‘test-bushokje’
Lees ook:Vaker testen en direct behandelen van hiv ook buiten Amsterdam
Lees ook:Hiv-bestrijding Nederland laat kansen liggen
Lees ook:Online advies over hiv-testen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>