COC Leiden: wethouder Van Gelderen wint eerste LHBT-emancipatieprijs

IMG_20160602_124726Wethouder Roos van Gelderen van de gemeente Leiden heeft de eerste COC Leiden LHBT-emancipatieprijs gewonnen voor haar inzet voor de verbetering van de positie van LHBT’s in de Sleutelstad. De ‘Henk van Puttenprijs‘ werd uitgereikt in het kader van IDAHOT, de internationale dag tegen homo- en transfobie op 17 mei, tijdens een mini-symposium over diversiteit en acceptatie, dat COC Leiden had georganiseerd.

Isabel Hoving, Diversity Officer van Universiteit Leiden, won de aanmoedigingsprijs en COC-vrijwilliger Daphne van Dijl de vrijwilligersprijs. De Henk van Puttenprijs is dit jaar in het leven geroepen om mensen en organisaties te eren die veel betekenen voor LGBT-emancipatie in de omgeving van Leiden en de Bollenstreek (Holland Rijnland), het werkgebied van COC Leiden. De prijs is vernoemd naar de in 2010 overleden Henk va nPutten. In 1971 richtte hij samen met anderen de Leidse Werkgroep Homoseksualiteit (LWH) op, een voorloper van COC Leiden.

Lees ook:Roze Woensdag eert de Russische LHBT sportfederatie met De Roze Voorloper
Lees ook:Björn van Roozendaal krijgt COC Bob Angelo-oorkonde
Lees ook:Rehwinkel krijgt Roze Voorloper
Lees ook:Henk Krol wint eerste Jos Brink prijs
Lees ook:Fifi Groenendijk wint Burgemeester Dales Prijs 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>