Rehwinkel krijgt Roze Voorloper

Peter Rehwinkel, de roze burgemeester van Groningen en gastheer van Roze Zaterdag 2011, krijgt dit jaar de Roze Voorloper. De prijs bestaat sinds drie jaar en gaat naar iemand die zich bijzonder inzet voor integratie en emancipatie van homoseksuelen. Rehwinkel krijgt de prijs, omdat hij voor velen een inspiratiebron is en als prominent persoon homoseksualiteit zichtbaar maakt. De jury vindt dat hij er veel toe bijdroeg dat de acceptatie van homoseksualiteit de norm werd en niet slechts een uitzondering en roemt met name zijn inzet voor de steun voor emancipatie en integratie van homoseksuelen met een islamitische achtergrond. 

 

In 2009 werd zanger Ronnie Tober in het zonnetje gezet, vorig jaar Edward Groenenstein: hij kwam in 1956 als één van de eersten in het leger openlijk uit de kast. Stichting Roze Woensdag nam het initiatief voor deze prijs: de Roze Voorloper wordt dan ook op woensdag 20 juli in Nijmegen uitgereikt, door Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay Krant. Die dag is het Roze Woensdag tijdens de Vierdaagse van Nijmegen.

Lees ook:Roze Woensdag eert de Russische LHBT sportfederatie met De Roze Voorloper
Lees ook:Autocoureur Mike Verschuur krijgt Roze Voorloper
Lees ook:Clem Bongers krijgt Burgemeester Dales Prijs
Lees ook:Roze Woensdag Nijmegen 2011
Lees ook:Fifi Groenendijk wint Burgemeester Dales Prijs 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>