Roze Zaterdag 2011 Groningen

Groningen is dit jaar voor de tweede keer roze stad. De eerste keer was in 1985: na 26 jaar hoogste tijd om ‘Amsterdam van het Noorden’ roze te kleuren. Thema dit jaar is: ‘Ruimte voor ontmoeting’, met de nadruk op diversiteit en verscheidenheid. Het programma biedt voor elk wat wils, van zwemwedstrijden tot een trouwkapel om trouwgeloften te vernieuwen, bekende artiesten en ’s middags tot 19 uur een informatiemarkt rondom de Hoge der A. Hoogtepunt wordt de parade die begint en eindigt op de Westerhaven, tussen 13.00 en 15.00 uur.

 

Het college van burgemeester en wethouders neemt samen met gasten uit binnen –en buitenland plaats in twee praalwagens. Leden van de gemeenteraad en medewerkers van de gemeente Groningen fietsen mee op roze fietsen. Traditiegetrouw begint de dag met een oecumenische roze kerkdienst, vanaf 11.00 uur in de Martinikerk. De Vismarkt wordt omgedoopt tot de grootste openlucht dansvloer van het noorden: terug in de tijd met een echte iT revival. Op de Grote Markt zijn van 12.00 tot 01.00 uur optredens van onder andere Miss Montreal, de Venga Boys en Jamai. In het Helperzwembad zijn van 12.00 tot 17.00 uur de Open Nederlandse Gay Zwemkampioenschappen 2011.

 

Aan de Hoge der A is een uniek literair festival met roze schrijvers in vijf huizen, waaronder: Gerbrand Bakker, Anja de Crom, Gerrit Komrij en Ted van Lieshout. De Stadsschouwburg biedt ‘Wilde Rozen de Musical’ over vijf generaties lesbo’s. In het A-theater is het ’s avonds meezingen geblazen met Opera della Casa. Verschillende musea en galerieën kleuren roze. Zo toont het Nederlands Stripmuseum tot en met 15 juli de expositie van de onvolprezen Duitse striptekenaar Ralf König, in het Schwules Museum in Berlijn de best bezochte expositie ooit. De Groninger horeca pakt flink uit voor roze gasten. Hoogtepunt voor de dames wordt de Pink Playgirl Party: ‘the biggest girls-only party ever in the history of Groningen’, vanaf 23.00 uur op twee locaties: Boterdiep 46 en 69. PANN on TOUR sluit de roze zaterdag in Groningen vanaf 23.00 uur spetterend af met een feest in Huize Maas.

Lees ook:Groninger Museum wil Gaga voor Groningen Roze Stad
Lees ook:Groningen kleurt roze
Lees ook:Roze Zaterdag in 2011 in Groningen
Lees ook:Roze Zaterdag 2012 in Haarlem
Lees ook:Eerste gay festival in Groningen: MISFIT Festival

1 Reacties // Reageer

One thought on “Roze Zaterdag 2011 Groningen

  1. Peter

    Dat thema is wel ver verwijderd van de maatschappijkritische demonstratie die de Roze Zaterdag ooit was… het wordt steeds meer een leuk homocultureel evenement. Terwijl de Amsterdam Gay pride dan weer steeds politieker wordt, terwijl die juist oorspronkelijk als ongecompliceerd feestje bedoeld was :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>