Groninger Museum wil Gaga voor Groningen Roze Stad

IMG_20160518_141116In het kader van Groningen Roze Stad wil het Groninger Museum een expositie inrichten rondom popidool en gay-coon Lady Gaga. Volgens een woordvoerder van het museum staat er nog niets vast. Het liefst zou het museum de diva herself naar het noorden halen om de expositie te openen. Eerder slaagde het museum erin om U2-zanger Bono naar Groningen te halen voor de opening van een foto-expositie van Anton Corbijn. Het museum is onlangs heropend na een renovatie van acht maanden.

Groningen mag zichzelf dit jaar Roze Stad noemen, omdat het de jaarlijkse Roze Zaterdag organiseert. Dat is voor de tweede keer: de eerste keer was in 1985. Vanwege de TT in Assen – altijd de laatste zaterdag van juni – vindt Roze Zaterdag niet op dezelfde dag – wat normaal wel zo is – maar een week later: op zaterdag 2 juli. Groningen was de enige kandidaat.

Lees ook:Groningen kleurt roze
Lees ook:Roze Zaterdag 2012 in Haarlem
Lees ook:Vanaf 11 december: ‘David Bowie Is’ in Groninger Museum
Lees ook:Roze Zaterdag 2011 Groningen
Lees ook:‘s-Hertogenbosch in 2017 voor de tweede keer Roze Stad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>