Homo’s mishandeld op Bevrijdingsdag in Leeuwarden

IMG_20160517_101455Hoe wrang ook: het lijkt bijna traditie te worden. Heb je iets te vieren, wordt je daarna op weg naar huis op straat door homohaters in elkaar gepoeierd. Dit keer was het raak op 5 mei in Leeuwarden. De 18-jarige Ids Tjaarda en zijn vriend werden na het Bevrijdingsfestival Op de Kelders in Leeuwarden lastig gevallen door een groep jongens.

Ze werden uitgescholden voor homo en flikker, maar daarop volgde fysiek geweld. Tjaarda werd met een scooter aangereden en hij kreeg een schop. ‘Bevrijdingsdag is een dag waarop je juist vrijheid moet vieren, en dan overkomt je dit’, zei Tjaarda. Hij is er kapot van. Woensdag gaat hij aangifte bij de politie doen. Dinsdag deed hij al een een meiding van mishandeling bij het anti-discriminatiemeldpunt Tûmba. Discriminatie van homo’s komt veel vaker voor, maar dat er geweld bij wordt gebruikt, niet zo vaak’, aldus een woordvoerster van Tûmba.

Lees ook:Opnieuw geval van homogeweld in Amsterdam
Lees ook:Geen homofeest op boot in Leeuwarden vanwege ‘negatieve verhalen’
Lees ook:Zwaardere straffen Groningse hiv-zaak in hoger beroep
Lees ook:Politie Amsterdam: ‘Geweld tegen transgenders te weinig gemeld’
Lees ook:Leeuwarden grijpt naast organisatie Roze Zaterdag 2019

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>