Oproep: Meer compassie voor Nederlandse katholieke LHBT’s

IMG_20160517_205602Vorige week riep de paus op tot meer compassie voor ‘imperfecte’ relaties. Wat het Vaticaan betreft blijven homo-relaties taboe, maar menigeen zag in de pauselijke brief Amoris Laetitia toch licht aan het eind van de tunnel. In ons land roepen roze katholieken de Nederlandse bisschoppen op de paus te volgen: dan zouden ook zij zich meer thuis kunnen voelen binnen katholieke kerkmuren in ons land.

Werkverband Katholieke Homopastores (WKHP) en de koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging (LKP) roepen de bisschoppen op het door de paus ingeslagen pad te volgen. De paus wil niet de kerkdoctrine, maar het persoonlijke geweten van kerkgangers zwaarder laten wegen: niemand mag voor altijd veroordeeld worden, aldus de kerkvorst. Gelovigen moeten zich in de kerk thuis kunnen voelen, ongeacht hun seksuele gerichtheid of gender-identiteit.

Lees ook:Bisschoppen praten over ‘heikele thema’s’ als homoseksualiteit
Lees ook:Zijn homo’s voortaan echt welkom in de katholieke kerk?
Lees ook:Vaticaan wijst vergelijking pedofilie met jodenhaat af
Lees ook:Felle kritiek Nederlandse katholieken op paus
Lees ook:Vaticaan lanceert website over seksueel misbruik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>