Discriminatie LHBT-leraren in Ierland verboden

downloadIn Ierland hebben het Parlement en de Senaat een wet aangenomen die het discrimineren van LHBT-leraren verbiedt. Tot nu toe mochten scholen met een religieuze achtergrond roze docenten vanwege hun geaardheid op straat zetten, maar sinds eergisteren niet meer. In Ierland heeft de katholieke kerk een vinger in de pap bij 80 procent van de scholen.

Tot nu toe konden scholen een beroep doen op ‘Section 37′ als ze LHBT-leraren wilden ontslaan. Daardoor bleven roze docenten nogal eens liever in de kast. Sinds het openstellen van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht gaat het hard in het tot voor kort behoorlijk conservatieve Ierland. de Labour partij, een van de Ierse regeringspartijen, stelde eerder een Ierse variant van een ‘roze stembusakkoord’ op. Met de invoering van het ‘homohuwelijk’ en het schrappen van ‘Section 37′ hebben de Ieren alle punten van dit verkiezingslijstje afgevinkt.

Lees ook:Partnerschapregistratie in Ierland
Lees ook:Geen homohuwelijk in Ierland
Lees ook:Colin Farrell houdt emotioneel pleidooi voor homohuwelijk in Ierland
Lees ook:Minister Ierland waarschuwt niet te vroeg te juichen bij referendum humohuwelijk
Lees ook:Apocalyps dreigt als Ierland homohuwelijk toestaat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>