Transgender Gedenkdag Amsterdam – vrijdag 20 november

imagesVrijdag 20 november is het tien jaar geleden dat de queer collectief de Noodles - voor vrijheid en diversiteit van sekse en gender – de eerste Transgender Gedenkdag organiseerden. Toen op het Leidsplein. Ook dit jaar wordt TDOR, Transgender Day of Remembrance gehouden in Amsterdam, nu op het Homomonument, van 18.45 tot 20.00 uur, met toespraken namens de Noodles en namens TransUnited en het leggen van bloemen op het Homomonument.

Ook dit jaar zijn er wereldwijd minstens 271 transgenders omgekomen. Dit is slechts het topje van de ijsberg naar we weten. Totdat alle transpersonen al hun rechten kunnen genieten ‘zoals de witte, heteroseksuele en niet-trans meerderheid van de bevolking’, zullen we moeten blijven gedenken, vindt de organisatie. En strijdbaar verder gaan tot iedereen alle rechten kan genieten. Beyong Veldkamp van TransUnited zal spreken over de positie van niet-witte transpersonen in Nederland.

 

Lees ook:Zondag 20 november: Nationale Transgender Gedenkdag in Amsterdam
Lees ook:Queer Talk in de OBA Amsterdam, woensdag 22 juni
Lees ook:Maandag 20 februari: lancering TransVote!
Lees ook:Transgender Day of Remembrance
Lees ook:Transgender op het witte doek: nieuwe editie TranScreen Filmfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>