LGBT werkgroepen niet welkom bij pausbezoek Philadelphia

imagesLGBT-groepen wilden workshops organiseren als er volgende maand een mega katholieke familiebijeenkomst in de Amerikaanse stad Philadelphia plaatsvindt, waarbij de paus aanwezig zal zijn. De organiserende parochie steekt daar een stokje voor na gesprekken met lokale katholieke bobo’s. Het nieuws komt nadat de aarsbisschop van de stad zei dat voorvechters van gelijke homorechten geen platform krijgen tijdens de World Meeting of Families.

De meeting vindt iedere drie jaar plaats, met familie-onderwerpen als gespreksstof. De weigering om de roze medemens een stem te geven, is tekenend voor de dubbelzinnige opstelling van de paus: aan de ene kant biedt hij de roze medemens de hand, maar aan de andere kant blijft hij mordicus tegen openstelling van het huwelijk en acceptatie van transgenders. Het bezoek van de paus aan de VS vindt plaats vlak voor de grote conferentie van kardinalen in november in het Vaticaan. IJs en weder dienende komen daar roze issues wel aan de orde.

Lees ook:LGBT-issues werpen schaduw vooruit over pausbezoek VS
Lees ook:Amerikaanse katholieke homorechtengroep op bezoek bij de paus
Lees ook:Paus spreekt met kardinalen over misbruik, homo’s en vrouwen
Lees ook:Paus: 2 procent geestelijken is pedofiel
Lees ook:Hoe roze is Rotterdam eigenlijk?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>