Paus: 2 procent geestelijken is pedofiel

IMG_20160602_125337Ongeveer 2 procent van de rooms-katholieke geestelijken is pedofiel. Daar onder zijn priesters, bisschoppen en kardinalen. Dat heet paus Franciscus in de Italiaanse krant La Repubblica gezegd. Hij zei dat er meer mensen zijn die die aantallen kennen, maar daarover zwijgen. Hij vindt dat onacceptabel en vergelijkt de verspreiding van kindermisbruik in de kerk met een uitbarsting van lepra.

‘Net als Jezus zal ik met een stok optreden tegen pedofiele priesters’, citeerde de paus in de kop van het artikel in de zondageditie van de krant. Volgens een woordvoerder van het Vaticaan heeft La Repubblica de paus niet helemaal correct geciteerd, meldt de BBC. De paus zou wel een gesprek met een journalist van de krant hebben gehad, maar geen interview. Het artikel zou de geest van het gesprek wel goed weergeven, aldus de woordvoerder.

Lees ook:Vaticaan krijgt misbruiktribunaal tegen geestelijken ‘die wegkeken’
Lees ook:Vaticaan wijst vergelijking pedofilie met jodenhaat af
Lees ook:Paus had geheim onderonsje met weigerambtenaar VS
Lees ook:Homohuwelijk blijft onbespreekbaar voor Vaticaan
Lees ook:Amerikaanse katholieke homorechtengroep op bezoek bij de paus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>