ILGA brengt Rainbow Europe Map 2015 uit

IMG_20161011_154145ILGA, de International Lesbian & Gay Association, brengt de Rainbow Europe Map 2015 uit. De associatie, waarvan roze organisaties uit alle landen lid kunnen worden, zetelt in Brussel en heeft een Europese tak (ILGA Europe) en een wereldwijd netwerk (ILGA World). In het kader van IDAHO, de dag tegen homofobie op 17 mei, vindt er in Montenegro een conferentie plaats, het IDAHO-Forum.

Dan wordt de Rainbow Europe Map 2015 gelanceerd. Het is het jaarverslag over hoe het ervoor staat met roze rechten in alle Europese landen en hoe er met LHBT’s wordt omgesprongen. Voor het vierde jaar op rij prijkt de UK bovenaan: een land waar het voor roze burgers tot eind jaren ’80 helemaal niet goed toeven was, maar waar anno 2015 het meeste is gebeurd op het gebied van gelijke rechten voor roze Britten. Tweede eindigt België (net als vorig jaar). De grote verrassing is Malta, die stijgt van de elfde naar de derde plaats, mede  doordat er een wet werd aangenomen die genderidentiteit beschermt. Azerbeidzjan, Rusland en Armenië bungelen onderaan de lijst. Nederland, ooit een voorloper op roze gebied, zakt op de ladder van de vierde naar de zevende plaats, mede door aanvallen op LHBT’s.

Lees ook:ILGA-Europe: Nederland zakt op LHBT-rechtengebied naar de tiende plek
Lees ook:Eerste land lid van homokoepelorganisatie ILGA
Lees ook:Europese afspraken LHBT-rechten tijdens IDAHO-Forum in Malta
Lees ook:ILGA Europe brengt Europese homokaart uit
Lees ook:ILGA Conferentie 2010 in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>