ILGA Conferentie 2010 in Den Haag

IMG_20161011_154145Het is geen hot news meer, maar het was mij even ontschoten: ILGA Europe, de Europese tak van de International Lesbian & Gay Association, houdt haar jaarlijkse conferentie in 2010 in Den Haag. Vorig jaar was de Hofstad ook al kandidaat, maar toen koos de ILGA voor Valetta, hoofdstad van Malta. Minister Plasterk heeft al toegezegd de conferentie te zullen openen. COC Haaglanden is gastheer. De vereniging gaat ook Roze Zaterdag in juni 2009 organiseren. Met de ILGA conferentie zet de vereniging met Den Haag een volgende stap in de uitvoering van plaatselijk homo-emancipatiebeleid.

Maxim van Ooijen vertegenwoordigde COC Haaglanden op de ILGA conferentie eind oktober in Wenen. Toen daar het besluit voor Den Haag viel, zei hij verheugd: ‘In het verleden heeft de conferentie een enorm effect gehad op de stad en het land waar deze werd georganiseerd en op de organisatie die als gastheer mocht optreden.’ Volgens van Ooijen heeft COC Haaglanden al een voorlopig plan gemaakt. COC Haaglanden krijgt steun van het ministerie van Onderwijs (OCW), de gemeente Den haag Marketing en COC Nederland. In overleg met ILGA Europe wordt gekeken naar een thema voor de conferentie.

Lees ook:COC Haaglanden gastheer ILGA conferentie
Lees ook:Grootste homoconferentie in Den Haag
Lees ook:Embrace Pink toegelaten als lid ILGA
Lees ook:Bestuurswisseling bij Roze Zaterdagen Nederland
Lees ook:Harry Derksen nieuwe voorzitter COC Haaglanden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>