IBM meest homovriendelijke bedrijf ter wereld

The sand duneIBM is uitgeroepen tot het meest homovriendelijke bedrijf ter wereld, door stichting Workplace Pride. IBM is het grootste technologiebedrijf ter wereld, met 350.000 werknemers en vestigingen in meer dan 70 landen. In 2010 werd het Amerikaanse bedrijf ook al als meest gay friendly uitgekozen. IBM was het eerste bedrijf in Amerika dat vrouwen en niet-blanken aannam.

Wereldwijd werd het beleid op de werkvloer onderzocht dat de roze medewerkers betreft. In totaal name n19 grote bedrijven, met meer dan 1,9 miljoen werknemers in 96 landen aan dit onderzoek deel. Shell Nederland eindigt op de vierde plaats, na het Amerikaanse Dow Chemical en het Franse BNP Paribas. De IT-sector scoort het hoogst, de financiële en publieke sector beduidend lager. Workplace Price heeft als doel volledige acceptatie en zichtbaarheid van de roze medemens op de werkvloer.

Lees ook:COC roept op tot deelname aan Workplace Pride Global Benchmark 2016
Lees ook:Slecht gesteld met homo-acceptatie op werkvloer in Nederland
Lees ook:Startschot Coming Out Dag bij Shell Pernis
Lees ook:Den Haag wint internationale LHBT-prijs
Lees ook:COC presenteert 100 homovriendelijke organisaties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>