Russische homo’s krijgen sneller asiel

Russische LHBT’ers krijgen voortaan makkelijker asiel in Nederland. Dat schrijft staatssecretaris Teeven schrijft in een brief aan de Tweede Kamer. De voorwaarde om eerst in Rusland bescherming te vragen, komt te vervallen. Roze Russen moesten eerst aantonen dat ze vanwege hun seksuele geaardheid gevaar lopen en dat de politie in eigen land geen bescherming kan of wil bieden.

Maar de Russische politie neemt geen aangiftes op of wil dat niet, bijkt volgens Teeven uit Russische ambtsberichten:’ ‘In de hele Russische federatie bestaat onder overheidspersoneel en de bevolking een grote mate van intolerantie en vooroordeel ten aanzien van homoseksualiteit en van personen die behoren tot een LHBT-gemeenschap’, aldus Teeven. Asielzoekers moeten wel aantonen dat ze hier asiel zoeken omdat ze in eigen land gevaar lopen om vervolgd te worden als ze terugkeren.

Lees ook:Petitie voor ruimhartiger asielbeleid Russische LHBT’s
Lees ook:Russische LHBT’s krijgen als ‘risicogroep’ makkelijk asiel
Lees ook:Raad van State: ‘Meer rekening houden met homoseksualiteit van asielzoekers’
Lees ook:LHBT’s Tsjetsjenië krijgen voortaan bijna automatsch asiel
Lees ook:Asiel voor homo’s uit Irak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>