Man plant regenboogvlag op hoogste berg Oeganda

rainbow-flag-500x500[1]Een Amerikaanse zakenman en mensenrechtenactivist Neal Gottlieb heeft een regenboogvlag geplant op de top van Mount Stanley, met 5.109 meter de hoogste berg van Oeganda. De berg is na de Kilamanjaro en Mount Kenia in hoogte de derde berg van Afrika. Hij deed dat uit protest tegen de draconische anti-homowetten van het Afrikaanse land.

Nadat hij de vlag had geplant, maakte hij een foto met de regenboogvlag en postte die samen met een open brief aan de president van Oeganda op Facebook. Daarin schrijft Gottlieb onder meer: ‘Als u de vlag niet op uw hoogste berg wilt zien, raad ik u aan naar boven te klimmen om hem naar beneden te halen.’ Gottlieb besloot tot actie over te gaan omdat het ‘voor Oegandezen zelf gevaarlijk is om te protesteren tegen de anti-homowetten’.

Lees ook:Geen Gay Pride zonder regenboogvlag
Lees ook:Regenboogvlag op De Nederlandse Bank
Lees ook:Homohuwelijk op de Himalaya
Lees ook:Amerikaanse pastoor zaait homohaat vlak voor behandeling anti-homowet Oeganda
Lees ook:Duitse Olympiërs in regenboog-outfits

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>