Amerikaanse pastoor zaait homohaat vlak voor behandeling anti-homowet Oeganda

Er is een video opgedoken met een Amerikaanse pastoor die tekeer gaat in Oeganda tegen homo’s. Vlak voor de behandeling van de draconische anti-homowet, die later werd aangenomen, zaaide Scott Lively homohaat op een conferentie in Oeganda. Zelf beweert hij in een interview met het Britse Channel 4 dat hij daar geen anti-homogevoelens heeft aangewakkerd en dat hij nooit heeft gepleit voor harde straffen. Political Research Associates hebben evenwel een video opgeduikeld van zijn toespraak op een anti-homoconferentie in 2009 in Oeganda, net voordat de anti-homowet voor het eerst naar het parlement zou gaan.

Lively beschreef homo’s als ‘verre van normaal: het zijn serial killers, massamoordenaars, sociopaten voor wie we geen medelijden hoeven te hebben.’ Hij voegde eraan toe dat dit ‘het soort mensen is dat gaskamers bouwt’ en dat de genocide in Rwanda ‘waarschijnlijk met dit soort mensen te maken had’. Lively is in the running voor gouverneur van Massachusetts, een Amerikaanse stat waar het huwelijk in 2004 werd opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht. Onlangs noemde hij Poetin ‘een held’, omdat hij er in Rusland anti-homowetten doorheen wist te jagen. Onlangs zei hij dat homoseksualiteit opnieuw moet worden opgenomen in de lijst geestesziekten.

Lees ook:Gay Pride in Oeganda na schrappen anti-homowet
Lees ook:President Oeganda wacht nog even met nieuwe anti-homowet
Lees ook:‘Homoseksualiteit bestaat niet, want er zijn ook geen homo-koeien’
Lees ook:Afrikaans verzet tegen anti-homowet Oeganda
Lees ook:Oegandese homo’s welkom in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>